top of page
yoga bild.jpg

Retreats
& Event

Yoga på natursköna Brännö nära klippor och hav. 
En helhetsupplevelse för dig som vill hämta kraft och få mer balans i livet.

En heldag /retreat innebär längre sammanhängande tid där du får möjlighet att fördjupa dina yogakunskaper och låta kropp och sinne hämta kraft i en stärkande och naturskön miljö.

Förutom vitaliserande yogapass, djupavslappning till gongspel, reflektion och vällagad yogisk mat så finns det tid till vandring utmed havet och salta dopp.

 

Vill du övernatta på Brännö finns olika möjligheter: Brännö Värdshus, Brännö Varv eller airbnb. Vi hjälper dig gärna med tips. Det går också att pendla från Göteborg. 

10 års Jubileum!

Inre omställning för yttre hållbarhet 2024 

Varmt välkommen till vårens omställningevent med Eva Sanner!

Sön 28 april 2024

Tema: Ekopsykologi - uråldrig och samtidigt revolutionerande ny!

Gäst: Eva Sanner, författare och psykosyntesterapeut.

Kl 12-13  Gongbad och musikkonsert med Gongmästaren Christian Jormin - OBS! Endast 14 platser

Kl 13-13.30  Kafé (veganskt och glutenfritt alternativ finns)

Kl 13.30-15  Interaktiv föreläsning Lär dig mer om ekopsykologi, en ny riktning inom psykologivetenskapen, där kunskap om människans psyke kombineras med insikten om ekologins betydelse.

KL 15 -16 Mingel där det bjuds på dryck och tilltugg!

IMG_7551.jpg

Så här är upplägget:

Vi startar med ett vibrerande Gongbad och musikkonsert med gongmästare Christian Jormin - OBS! Endast 14 platser!

Därefter blir det Kafé på altanen med möjlighet att köpa hembakt fika och mackor (veganskt och glutenfritt alternativ finns). Självklart är du välkommen att komma direkt till fikat kl 13.

Vi fortsätter med en inspirerande interaktiv föreläsning kl 13.30-15.

Eventet avslutas med mingel där det bjuds på dryck och tilltugg!

 

Båttider för dig som reser från stan söndag 28 april 2024:

Från Saltholmen - Brännö Rödsten

kl 11.05 - 11.23            15 min promenad till Jydeklovan 9 - då hinner du fint till Gonbadet kl 12

eller kl 12.10-12.33      15 min promenad till Jydeklovan 9  - om du vill komma direkt till fikat kl 13

 

Från Brännö Rödsten- Saltholmen

kl 16.09 - 16.27

IMG_7848.jpg
IMG_7852.jpg

Priser

Gongbad: 250 kr (1 tim)

Föreläsning: 300 kr (1,5 tim) 

Både Gongbad och föreläsning: 450 kr

Fika tillkommer.

 

 

Betalning:

Mebius Jormin Ekonomisk Förening

Plusgiro 810864-9

Skriv ditt namn & Eventets datum

Gästföreläsare 2024

Eva Sanner Sön 28 april 2024 Ekopsykologi är en ny riktning inom psykologivetenskapen, där kunskap om människans psyke kombineras med insikten om ekologins betydelse. Vi behöver inte bara naturen för vår fysiska hälsas skull, den har också stor betydelse för vår mentala hälsa, självbild och inre trygghet. Ekopsykologin är både uråldrig och samtidigt revolutionerande ny och en förutsättning för ett hållbart samhälle på lång sikt. Under den interaktiva föreläsningen får du fakta om vad ekopsykologi är och genom sinnlig övning uppleva hur en djupare relation till naturen kan kännas. Eva Sanner är författare, psykosyntesterapeut, kursledare och utbildad i ekopsykologi. Hon är också sedan sex år lärling på den shamanska vägen Sweet Medicine Sundance Path som en väg att stärka relationen till naturen och dess heliga lagar. Hon har skrivit ”Naturens hemlighet – återfinn din plats i det stora sammanhanget”.
0-1 (kopia).jpg

Tidigare föreläsare

Klas Grinell  Sön 25 feb 2024

Klimatomställningen innebär en kris. Ingen vet hur omvälvande den kommer vara. När vi inte vet vart vi är på väg kan det vara klokt att ta några steg tillbaka. I kriser återkommer de grundläggande frågorna. Vad är ett gott liv? Vad ger livet mening? Klimatomställningens frågor är därmed lika mycket inre som yttre. Den som bottnar i de stora frågorna har lättare att hantera osäkerhet. Klas Grinell har sökt sig tillbaka till Aristoteles och den antika filosofins tankar om det goda livet. Kan rent av omställningen vara ett tillfälle att återfinna mening? Under föreläsningen får vi prova några antika perspektiv på livet och se vad de kan betyda för oss idag. Klas Grinell har skrivit om filosofihistoria och islams idéhistoria, om mänskliga rättigheter och kulturarv. Här kommer han prata utifrån boken Eudiamonia: Om det goda livet i  klimatomställningens tid, Fri tanke förlag, 2021. https://fritanke.se/profiler/klas-grinell/

Klas.Grinell.1-695x900.jpg

Niels Krabbe  Sön 12 nov 2023

Niels Krabbe är doktor i folkrätt och forskare på Göteborgs universitet. Han har tidigare ansvarat för havsrätt på Utrikesdepartementet och var under slutförhandlingen av FN:s nya havsavtal samordnare och förhandlare för EU:s 27 medlemsstater. Niels föreläser regelbundet om de globala reglerna för haven och utmaningarna i att på ett hållbart sätt förvalta marina resurser. Han har ett särskilt intresse för hur livet i djuphavet kan skyddas. 

CIP Niels-Krabbe_edited.jpg

Amanda Martling  Sön 1 okt 2023

Amanda Martling är omställare, kursledare, föreläsare och jobbar med strategiskt klimatarbete regionalt i Västra Götaland. Hon är engagerad inom omställningsrörelsen och ger kurser och workshops med fokus på inre omställning och naturnärvaro. Hon är utbildad kommunikatör och samhällsvetare med fokus på globala rättvisefrågor och har gått kurser inom bland annat ekopsykologi och Joanna Macys “the work that reconnects”. Amanda har många års erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete, hållbarhet och kommunikation. Läs mer om Amanda på urkarlektilljorden.se".

"Under vårt första event kommer Amanda Martling ge en introduktion till vad inre omställning kan vara. Vad behöver vi göra för att ställa om till ett hållbart samhälle, och vilka behöver vi vara? Vi kommer att borra djupare i frågor som: Hur upplever vi klimatomställningen, hur får den oss att må? Vad spelar det för roll hur vi människor ser på naturen omkring oss? Och vilken slags framtid är det vi innerst inne längtar efter att vara med och skapa? Amanda kommer att presentera en modell för yttre och inre omställning, och leda oss i interaktiva övningar som bjuder på nya perspektiv och erfarenheter.”

Inre ledarskap för yttre omställning

Yoga-workshop på Soulyoga, centrala Göteborg 2024

Lör 9 mars kl 9.30 -14.00

Lärare: Maria Mebius-Schröder och Christian Jormin med Åse Rinman

Tema: Inre ledarskap för yttre omställning 

Plats: Soulyoga, Nordostpassagen 19, Göteborg

Pris: 650 kr inkl fika - vegansk & glutenfri

 

Du får:

 • Vitaliserande yogapass att ta med dig hem för egen praktik

 • Livemusik till yogapasset

 • Guidad meditation för ”inre omställning”

 • Sjunga mantran 

 • Djupavslappning till Gongbad

 • Reflektera kring temat ”inre omställning” - individuellt och i grupp

 • Härlig vegansk fika

 • Möjlighet till vandring utmed havet och salta dopp före eller efter yogaworkshopen

 

Du lär dig:

 • En kriya/yogapass att ta med dig hem för egen praktik

 • Om de fem elementen; jord, vatten, eld, luft, eter och hur är kopplade till yogapraktiken

 • Att lyssna innåt utan att döma - medveten närvaro - mindfullness

 • Andningstekniker för ett stilla sinne

 • Hur skapa fokus för det som är meningsfullt för dig

 • Att stärka din medkänsla, empati och relation till allt levande

K4.jpg

Upplägg:

Följ med på en omvälvande workshop med kraftfull yoga till levande musik, vila till Gongens vibrationer och guidade reflektioner. Du får möta Maria Mebius-Schröder och Christian Jormin som tillsammans guidar dig i ett härligt stärkande Kundaliniyogapass med levande musik. Åse leder reflektion och samtal. Tillsammans sjunger vi upplyftande mantran till livemusik och avslutar med härlig fika! En garanterad upplevelse för alla sinnen. Du kommer lämna med fler verktyg för balans - och större insikt om dig själv i världen.

Varmt välkommen!

Vad har yoga med ”inre omställning” att göra?

 

Inre omställning har ytterst att göra med att uppleva en större respekt och vördnad inför alla former av existens. Yogan är ett verktyg att komma i kontakt med dig själv, att komma ner i kroppen och ta in vad som händer här och nu. I takt med att spänningar och blockeringar släpper lugnar sinnet sig och du upplever dig själv i större grad som en del av den fantastiska existensen och inte bara ett intellekt. Alla som börjar göra yoga regelbundet vittnar om att det är helt omöjligt att INTE förändra inställningen - den inre omställningen kan vi likställa med det vi i yoga kallar närvaro eller medvetenhet och buddisterna kallar det mindfulness. Denna medvetenhet är grunden för att vara förlåtande och medkännande emot dig själv som sedan leder till större medkänsla och empati för allt levande. 

Uttrag ur forskningsartikel av Christine Wamsler:

(Professor vid Lunds universitet, en pionjär inom forskning och undervisning ang förena hållbarhet med inre omställning)

 

”Christine Wamsler ser den inre omställningen som avgörande för att göra samhället hållbart. Hon definierar begreppet som förändringar i människans inre dimensioner, exempelvis vår världsbild, våra värderingar, tankesätt och övertygelser. Det handlar också om relaterade kognitiva och känslomässiga förmågor som självmedvetenhet, medkänsla och empati.

 

Inre dimensioner en nyckel

– Inre dimensioner är nyckelpunkter för förändring eftersom de ligger till grund för många hållbarhetsutmaningar. De påverkar hur vi relaterar till varandra, andra, miljön och framtiden. Inre omställning kan förstås som frigörandet av människans potential att engagera sig, bry sig och skapa förändring för ett bättre liv, säger Christine Wamsler.

”Inre omställningen" innebär att vi upplever en större respekt och vördnad inför alla former av existens vilket är grunden för hållbar omställning på global nivå."

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf. ” — Jon Kabat-Zinn

bottom of page